Dekbedovertrek patroon

Een dekbedovertrek kleedt als het ware je dekbed aan. Niet alleen is het belangrijk voor de gewenste bijpassende stof en afmetingen te kiezen, maar ook voor een patroon en ontwerp wat bij de inrichting van je slaapkamer past of waarmee je juist een leuke draai geeft aan de uitstraling daarvan. Op onderstaande pagina lees je, ter inspiratie, meer over de keuzemogelijkheden wat betreft patronen, kleuren en stof/materiaalsoort!

Keuze dekbedovertrekpatroon

Bij het kiezen voor een patroon zijn de kleur en sfeer bepalend. Uiteraard is de keuze ook sterk afhankelijk voor wie het dekbed is: je kind, voor jezelf of voor de slaapkamer waar je gasten ontvangt. Op dit moment is een tendens merkbaar van seizoensgebonden dekbedovertrekmode. Net als de kledingmarkt kiezen mensen steeds vaker voor een bepaald patroon en bepaalde kleuren afhankelijk van het seizoen. Los van het feit of je wel of niet kiest voor het hebben van verschillende door het seizoen beïnvloede dekbedden bepaalt een stijlvol patroon sterk het gevoel in je slaapkamer. Vanuit de verschillende collecties heb je daarbij onder meer de keuze uit:

Sfeer

Het is in bovenstaande al even aangestipt, het dekbedovertrek bepaalt in grote mate de sfeer in je slaapkamer. Kies je voor een rustig patroon of juist voor een patroon met kleuren die opvallen? Bij het eerste kan je het beste gaan voor lichte of juist zachte kleuren zonder drukke print. Indien je juist voor opvallend wilt gaan is er een zee aan mogelijkheden: felle kleuren, een mooie fotografische opdruk of een mooi grafisch ontwerp behoren dan tot de opties! Als het dekbed is bestemd voor een kind, kan juist weer worden gekozen voor een opdruk uit één van de favoriete (teken)films of een vrolijke opdruk met felle kleuren. Een persoonlijke keuze, bij je zoektocht zal al snel blijken dat er voor ieder wat wils te vinden is!

Zelf een dekbedovertrek ontwerpen

Bepaalde dekbedovertrek leveranciers bieden je de mogelijkheid zelf een opdruk, sjabloon of tekst op je dekbed te laten drukken. Ook is het mogelijk bijvoorbeeld verf- of inktspetters op je dekbed te printen. Op deze manier kan je helemaal een eigen twist geven aan het ontwerp van je dekbedovertrek en deze ‘naadloos’ op je slaapkamerinrichting laten aansluiten.

Andere belangrijke aandachtspunten

Bij het uitkiezen van de dekbedovertrek, is het ook belangrijk te letten op de stof en het materiaal waar het overtrek van gemaakt is. Bepaalde stoffen zijn extra zacht en glanzende, terwijl andere stoffen wat ruwer kunnen aanvoelen en wat meer warmte vasthouden.

Lees hier meer over de verschillende stoffen en materialen

Tip

Bij de zoektocht naar je dekbedovertrek kan je op veel websites je zoekopdracht filteren op de maat, kleurgebruik, merk, (stof)kwaliteit en design zodat je niet het hele assortiment van dekbedovertrekken hoeft af te struinen.