Dekbedovertrek advies

Hoewel de keuze voor een dekbedovertrek een persoonlijke keuze is, is het goed vooraf even stil te staan bij de maten en de gewenste kwaliteit van het stof en materiaal. In dit artikel behandelen we stap voor stap een aantal belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een dekbed(overtrek).

De gewenste maat

De keuze voor het matras heeft zijn weerslag op het meest geschikte dekbed. Desalniettemin kan je eigen voorkeur weer tot een andere keuze leiden. Bekijk hieronder de verschillende opties!

Eenpersoons- of tweepersoonsdekbed?
Kies je voor een eenpersoons- of tweepersoonsdekbed en overtrek? Ook als je samen met je partner in een tweepersoonsbed slaapt, kan jullie persoonlijke voorkeur uitgaan naar twee losse eenpersoons dekbedden en overtrekken.

Lengte- en breedtemaat Om het juiste formaat van je dekbed en dekbedovertrek precies te bepalen, verwijzen we je door naar de pagina dekbedovertrek maten.

De stof en materiaalkwaliteit

Tijdens je nachtrust ben je gedurende ongeveer 8 uur in contact met je dekbed- en dekbedovertrek. Om deze reden is het belangrijk dat je kiest voor een stof dat je fijn vindt aanvoelen. Andere belangrijke eigenschappen om op te letten zijn:

Het patroon

Hoewel het de kwaliteit van slaap wellicht niet direct beïnvloed, bepaalt het patroon van je dekbedovertrek wel de uitstraling van je slaapkamer. Vloekt het dekbed met de rest van de inrichting van je slaapkamer? Dat zal niet de bedoeling zijn, met een mooi dekbedovertrek kan je juist een leuke twist geven aan je eigen slaapkamer. De collecties dekbedovertrekken veranderen met de jaren, toch blijven tijdloze designs of standaardkleuren zoals grijs of wit erg populair.

Lees hier meer over de verschillende dekbedpatronen